Şeker hastalığı, açlık veya yemek sonrası kan şekeri seviyelerinin yüksek düzeyde olmasıdır. Şeker hastalığının iki türü vardır: Tip 1 ve Tip 2. Tip 1 diyabet, çoğunlukla çocukluk çağında başlar ve genellikle vücudun kendi insülin üretmesini sağlamasını engellemektedir. Tip 2 diyabet ise, çoğunlukla yetişkinlerde görülür ve vücudun yüksek seviyede insülin üretmesine neden olmaktadır.
Şeker hastalığının belirtileri arasında kuru cilt, yorgunluk, çabuk susama, sık idrara çıkma, düşük enerji seviyesi, kabızlık, açlık, halsizlik ve keskin bir şekilde düşen iştah sayılabilir.
Şeker hastalığına iyi gelen birçok şey vardır. Öncelikle, dengeli ve sağlıklı bir diyet söz konusu olduğunda, şeker hastalığının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için önemlidir. Çiğ sebzeler, meyveler, kümes hayvanlarından alınan proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve sıvı alımının arttırılması da önemlidir. Ayrıca, harekete geçmek ve günlük olarak fiziksel aktiviteler yapmak şeker hastalığının kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır.
Son olarak, şeker hastalığının tedavisinde doktorunuz tarafından önerilen ilaçları almak da önemlidir. Tüm bu öneriler uygulanarak, şeker hastalığının tedavisi ve kontrolü sağlanabilir.